Case Study

Opis problemu

U Szwejka głównym wyzwaniem było wiele poziomów restauracji i dodatkowa przestrzeń na zewnątrz, w bliskim sąsiedztwie innych lokali gastronomicznych. Dodatkowo restauracja obsługuje bardzo dużą liczbę gości jednocześnie i każdemu z nich należy zapewnić dostęp do płynnie działającej sieci WiFi.

O kliencie

„U Szwejka” to największa restauracja w Warszawie i jedno z najsłynniejszych miejsc w Polsce, słynie nie tylko z ogromnych wiedeńskich sznycli, golonek jak na Praterze oraz przystawek i mięs według tradycyjnych przepisów, ale też towarzyszącego mu najlepszego świeżego piwa.

Zamów audyt WiFi

Rozwiązanie Ayro

Dzięki rozwiązaniom Ayro „U Szwejka” można nie tylko dobrze zjeść, ale również korzystać z szybkiego i stabilnego WiFi. Aby mogło się tak stać, musieliśmy wdrożyć nasze rozwiązania w kilku etapach.

Na postawie audytu byliśmy w stanie stwierdzić, które z zastanych urządzeń sieciowych należy wymienić (gdyż nie spełniały naszych standardów) oraz jakie należy doinstalować.

Na podstawie wyników audytu i projektu restauracji przeanalizowaliśmy rozkład pomieszczeń i kubaturę, a następnie przygotowaliśmy plan rozmieszczenia infrastruktury sieciowej tak, aby sieć WiFi pokrywała zasięgiem każde miejsce w lokalu.

Na etapie projektu dobieraliśmy infrastrukturę sieciową – urządzenia pasujące do specyfiki restauracji i zapewniające optymalne działanie sieci oraz przygotowaliśmy ostateczny kosztorys.

Wszystkie prace przeprowadzone zostały poza godzinami otwarcia: nasi monterzy zainstalowali i skonfigurowali urządzenia i okablowanie, jak zawsze w przypadku usług Ayro – w sposób jak najmniej widoczny i wpływający na estetykę lokalu.

Ayro prowadzi stały monitoring infrastruktury sieciowej w restauracji, dzięki czemu jesteśmy w stanie zapewnić jej nieprzerwane działanie.