Case Study

Opis problemu

Prawdziwe wyzwanie dla Ayro – niezwykle grube ściany, duża powierzchnia oraz spora liczba pomieszczeń – idealny przepis na zrywające się WiFi. Restauracja obsługuje bardzo dużą liczbę gości.

O kliencie

Na Podwalu 25, tuż przy murach obronnych bije kulinarne serce warszawskiej Starówki. To tutaj znajdziesz owianą legendą golonkę, skosztujesz pienistego piwa i doświadczysz gościnności nieporównywalnej z żadną inną.

Zamów audyt WiFi

Rozwiązanie Ayro

Rozwiązania Ayro zostały wdrożone w kilku etapach. Dzięki naszej wytężonej pracy cała powierzchnia restauracji jest pokryta stabilnym sygnałem WiFi.

Dzięki audytowi na miejscu byliśmy w stanie zaplanować dalsze prace koncepcyjne. Przeprowadziliśmy dokładne pomiary grubości ścian sprawdziliśmy, w jaki sposób zachowuje się sygnał WiFi w pomieszczeniach o tak skomplikowanej kubaturze.

Na podstawie wyników audytu i projektu restauracji przeanalizowaliśmy rozkład pomieszczeń i kubaturę, a następnie przygotowaliśmy plan rozmieszczenia infrastruktury sieciowej tak, aby sieć WiFi pokrywała zasięgiem każde miejsce w lokalu. Dobraliśmy odpowiednio większą liczbę access pointów, żeby wyeliminować problem, jaki stwarzają grube ściany.

Na etapie projektu dobieraliśmy infrastrukturę sieciową – urządzenia pasujące do specyfiki restauracji i zapewniające optymalne działanie sieci oraz przygotowaliśmy ostateczny kosztorys.

Eksperci Ayro zainstalowali i skonfigurowali urządzenia i okablowanie, jak zawsze w przypadku naszych usług – w sposób jak najmniej widoczny i wpływający na estetykę lokalu. Wszystkie prace przeprowadzone zostały poza godzinami otwarcia.

Ayro prowadzi stały monitoring infrastruktury sieciowej w restauracji, dzięki czemu jesteśmy w stanie zapewnić niej nieprzerwane działanie.